13.5.2016

Poliittisesti epäkorrektia

Kaipaisin määritelmää siitä, mitä poliittinen korrektius on. Ja voiko sitä odottaa medioilta?

Kai se on jotain sellaista, että alakynnessä olevaa ei paineta alemmas. Tämä ei kylläkään pätenyt takavuosien vaaleihin, kun Halosesta muokattiin presidenttiä. Silloinhan Esko Aho lytättiin täysin siinä määrin, että joutui lähtemään pois Suomesta.

No ei se mitään. Ei minun siitä nyt pitänyt puhua, kunhan muistelen aina välillä asioita.

New York Times ei osoita poliittista korrektiutta, eikä Washington Post, ainakaan vaalimagnaatti Trumpia kohtaan.

Ei niin, että täällä sitä kaivattaisiin, kun on kyllästyminen ulottunut jo yli hilseen. Siellähän nyt puhutaan siitä, että Trump on nyt asemoitunut keräämään miljardin verran rahaa.

Tämä oli se, millä hän löi vastustajiansa esivaalitaistoissa. Juuri sillä, että ammattipoliitikot ovat ostettuja ja sidoksissa rahatahoihin, kun eivät pysty kampanjoimaan ilman korporaatiorahaa.

Tämä on varmaan se, mikä hiertää kongressin jäsenien ja sen puheenjohtajan takaraivossa myös. Kun edustajathan tarvitsevat kampanjarahaa. Ja siellä on nyt näitä kiviä rattaissa, että mitä tästä tulee.

9/11 asioista on kirjoitettu ja puhuttu uutta. Nimittäin, että kyllä siellä oli saudien virkamiehiä, jotka olivat yhteistyössä terroristien kanssa, mutta tutkimukset keskeytettiin eikä viety loppuun näiden osalta.

Se oli poliittisesti tosi korrektia. Onhan Bushin perheellä läheiset suhteet Saudien kuningashuoneeseen. Että tässä kohtaa määritelmäni yllä ei sovi tuohon korrektiuteen.

Spiegelissä on sellainen juttu, mistä ei saanut linkkiä Twitteriin. Siinä on videota kymmenien pakolaisten kasteista kristinuskoon kääntymisen merkkinä.

Pakolaiset katsovat olevansa paremmassa asemassa turvapaikan saamiseen, jos ovat kääntyneet kristinuskoon.

Tämä on pakolaisten taholta poliittisesti erittäin korrektia.

Tänään pohjoismaiden johtajat ovat käymässä Valkoisessa Talossa. Sanotaan, että katsovat Amerikan suuntaan sotilaallista tukea saadakseen.

Tämä ei haittaa presidentti Obamaa, kun on niin vähän aikaa jäljellä presidenttiydessä. Mutta yleisesti ottaen amerikkalaiset katsovat epäillen sellaisia poliitikkoja, jotka hengailevat ulkomaiden johtajien kanssa.

Tästä oli poikkeuksena edellä mainittu Bushien ja Saudien kuningashuoneen hyvät suhteet. Niin jopa, että historian suurinta hyökkäystä Amerikkaan ei tutkittu loppuun.

Saa nähdä ottaako Trump tämän puheeksi. Muistettakoon kuitenkin, että mies on jo ilmoittanut tulevansa toimeen Putinin kanssa.

Niin. En minä osaa kirjoittaa poliittisesti korrektia tekstiä, kun aina on joku taho, joka kärsii tosiasioiden julkistamisesta.

Ei nyt sen enempää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti