9.4.2016

Someko tyhmentää?

Joku amerikkalainen college on muuttanut hakumenetelmiään. Tavallisesti noihin opistoihin on kova pyrkiminen papereiden kautta, pitää olla hyvät arvosanat ja laitettava liitteitä kirjoitustaidosta ja asioista.

Nyt yhdessä on menty siihen, että kahden minuutin videolla pitää esittää itsensä. Mitään papereita ei tarvita. Ja tästä tuo opisto katsoo näkevänsä enemmän kuin papereista.

Voihan olla, että valinta on helpompaa videoiden perusteella. Ja saahan siinä kuvan ihmisestä, jonka luokkahuoneeseensa haluaa taiko ei.

Tästä tulee mieleen sekin, että eihän niistä numeroista mihinkään ole, kun niitä on voinut saada ansiottomasti. Tästä on ollut paljonkin puhetta.

No, ei some tyhmennä ainakaan videon tekemisen suhteen. Sitä kuvataan kännykällä. Miten editointi tapahtuu, on vahdille epäselvää.

Uutisvahti laittaa linkkejä #uutisvahti twitteriin. Siellä on päivän kiintoisimmat, mitä on tullut luettua. Eivät ne tyhmennä. Varsinkin Spiegelillä on hyviä haastatteluja. Tosi perusteellisia.

----------

Tästä blogista ei Helsingin herroille, jotka laman alla nyyhkivät, ole paljon hyötyä. Uusi Suomessa oli skop pankin entisen johtajan mielipiteenä, että säästötoimet kurjistavat Suomea.

Ja siitä puhuminen, lisää Uutisvahti.

On katsottava sinne, missä jotain tapahtuu. Eli mistä ne asiakkaat löytyvät. Meillä ollaan kyykyssä, kun pitäisi nousta seisomaan.

Tosiasiassa suurimmalla osalla suomalaisia menee ihan hyvin. Innovaatiota joku kaipasi. Pitää lukea ja katsella ja kuunnella, että saa ideaa siitä, mitä tarvitaan. Ja käydä messuilla.

Turha kilpailla samoilla asioilla. Ei siitä Nokiasta ollut sen enempää sitten muuta kuin että sen tuottoon totuttiin.

Yhteen aikaan oli ihan hirveää, kun uutiset olivat kaikki yhtä Nokiaa. Voihan tehdä vaikka katselmuksia siitä, että miksi joillakin menee hyvin. Muillakin kuin valtion yhtiöillä. Ei suuruus ole parasta. Korporatismi on ongelma enemmänkin.

----------

Ensi viikolla muita asioita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti