15.3.2016

'Todiste demokratian huonoudesta'

Washington Post kirjoittaa, että kiinalaisen sanomalehden editorial pitää Trumpin etenemistä USA:n esivaaleissa todisteena demokraattisen järjestelmän epävakaudesta.

Tämähän ei ole mitään uutta, että diktatuurit yrittävät hankkia pisteitä kaikenlaisen sekasorron aikoina.

Diktatuuri sopiikin monen maan kansalaisille järjestelmäksi. Demokratia vaatii kärsivällisyyttä ja erilaisuuksien hyväksymistä. Se tarvitsee rakenteita, joita ei hetkessä pystytetä.

Tälläinen on vapaa lehdistö. Mikä onkin tässä tilanteessa iso ongelma, kun Trump on ohittanut virallisen vapaan lehdistön omilla twitteri-viesteillään pitäen kampanjansa näin koossa.

Tämä voikin olla vaarallinen esimerkki ja meidän omassa maassamme on tahoja, jotka ovat koko ajan halunneet suitsia internettiä. Nämä tahot ovat niitä, joilla on ollut monopoliasema medioissa.

Jotka ovat toveritoimitusten armoilla ja ihmisiä on vedätetty uskomaan paljon hyvää aikoinaan jopa Neuvostoliitosta.

Tämä onkin suurin esimerkki Suomen medioiden yhteistyöstä tarkoituksena kirjoittaa musta valkoiseksi.

No, onhan tuosta aikaa, mutta paljonko on muuttunut? Siellä on yhdistykset ja liitot ja killat, jotka puhaltavat omiin hiiliinsä ja ajavat oman puolueen etuja yhteiskuntaa vastaan.

Mikä yhteiskunta on lukijat, kuuntelijat ja katselijat. Joilla on oikeus tietää totuus asioista, eikä väritettyä muka tietoa.

Demokratia on rampa puolueellisten medioitten käsittelyssä. Maassa, jossa nämä käyttävät valtaa perinteisesti ja asiakkaat ottavat viestit uskollisesti totena.

Demokratia edellyttää epäilyä asioista. Ja hulluinta on alkaa tukemaan jotain johtajaa, joka ei itsekään tiedä, mitä mieltä on asioista, ennenkuin joku on niistä kirjoittanut.

En nyt mainitse nimiä. Meillä kun ollaan herkkänahkaisia vaikka kymmenien vuosien päästä.

Tämä on Uutisvahti. Täällä ei ole linjaa, mitä vedettäisiin. Kirjoittakaa tänne.

Kiitos lukijoillemme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti