5.2.2016

Vastakkainasetteluja

Amerikassa esivaalit on nyt saanut täksi viikonlopuksi kilpailijan. Tai voi sanoa koko viikoksi, kun amerikkalaisen jalkapallon vuotuinen huippuottelu pelataan sunnuntaina Kaliforniassa, mutta asiaa on hoohattu jatkuvalla syötöllä joka tuutista joka päivä.

Nyt Uutisvahdin pitää tästä mennä katsomaan, että mitkä joukkueet sinne ovat tiensä raivanneet, että hetki vaan ...

Denver Bronchos ja Carolina Panthers. Siinä.

Ei tarvitse varmaan sanoa, ettei allekirjoittanut ole seurannut tuota urheilua. Eikä muutakaan urheilua, muuta kuin Suomen kansainvälisiä lätkämatseja, joita niitäkin vain tulosten perusteella. Ottelut on liian jännittäviä meitsille. Heh.

Tuosta jalkapallosta on sellaista vastakkainasettelua, että on todettu pelaajien pelissä törmäilystä aiheutuvien jatkuvien aivotärähdysten olevan turmiollisia ja aiheuttavan vammautumista ennemmin tai myöhemmin.

Tämä on aiheuttanut syyllisyydentuntoja niille, jotka ovat tottuneet innolla otteluita seuraamaan sipsien ja colajuomien ynnä oluen kera kovalla metelillä huutaen kaveriseurassa.

Lapsia laitetaan vieläkin treenaamaan pienestä asti ja sitten on taas uutisissa aivotärähdys asioista juttua.

Esivaalien vastakkainasettelut ovat kärjistymässä sitä mukaa, mitä heikommin gallupeissa pärjänneet jättäytyvät ehdokkuudestaan pois.

Tästä vaan sellainen visio lukijalleni ajatuksena, että jos Euroopassa olisi liittovaltio ja pidettäisiin presidentinvaalit, niin jokaisessa osavaltiossa tulisi pitää esivaalit, että nähtäisiin, että kuka kunkin maan ehdokas olisi.

Ehdokas voisi olla mistä maasta tahansa kotoisin.

Jos tehtäisiin niin kuin nyt jenkeissä, että ihmiset kokoontuisivat äänestysalueittain valitsemaan itselleen ehdokkaan, niin kuka tahansa maassa olija voisi olla äänestämässä.

Nimittäin esivaaleissa ei kysytä mistä äänestäjä on kotoisin tai henkilöllisyyttä ei tarkisteta mitenkään.

Jos maassa sattuisi olemaan paljon imigrantiksi pyrkiviä, niin hekin voisivat jonkun yllyttämänä ja bussilla sinne paikalle kuskaamana, äänestää vaikkapa pikkuista rahasummaa vastaan.

Tuli nyt vaan mieleen, että demokratiaa on niin monenlaista. Ja käsitykseni on, että edes lopullisissa vaaleissa ei kysytä henkilöllisyyttä, vaan riittää, että on rekisteröitynyt äänestäjäksi.

Joku voisi ottaa asiasta tarkempaa selvää ja kertoa, miten tämä oikein voi olla näin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti