22.2.2016

Salainen äänestys ja vaino

Meillähän ei ole tarvis ilmoittaa, mitä puoluetta äänestää vaaleissa. Ihmisillä on oikeus pitää salassa tämä seikka.

Miksiköhän?

Tärkein asia tulee mieleen, ettei joudu vainon kohteeksi mielipiteensä vuoksi. Vainoa on kuitenkin nykymeiningillä mielipiteen vuoksi paljonkin.

Tätä esiintyy somessa. Perinteisesti 90-luvulla ei somessa saanut kirjoittaa mitään Lipposen hallitusten vastaista.

Mietitääs tätä.

Syyhän oli Tanner-samaistuksessa. Lipposta verrattiin Tanneriin, joka oli oikeistodemari. Nyt oli vaan sellainen juttu, että Lipponen ei ollut oikeistodemari, ennenkuin hänestä kirjoitettiin sellainen.

Lipponen oli vasemmistoänkyrä suurimmillaan. Vaan valtaan tulivat Clinton ja Blair, joiden linjaan yhdyttiin. Blairit hankkivat lapsia ja Lipposet hankkivat lapsia.

Internetissä ei saanut keskustella mitään tästä linjasta poikkeavaa. Sieltä tultiin paikalle sotkemaan kirjoitukset, niin, ettei keskusteluista saanut selvää. Tätä tekivät poliittiset aktivistit.

Vielä nyt hakkeroidutaan ihmisten koneille häiritsemään mielipiteen vapautta.

Mielipiteen saa nyt jossain kirjoittaa nimimerkillä, jossain se pitää tehdä omalla nimellä ja kuvalla.
Täällä Uutisvahdissa, joka sijaitsee sananvapauden alueella, saa kirjoittaa mielipiteensä salaa.

Mutta mitä hyötyä siitä on? Miksi kirjailijat ovat kirjoittaneet tekaistulla nimellä kirjoja?

Yksi vastaus on kai se, että se poistaa lukijoiden ennakkoluuloja.

Mutta onko tarpeen pitää mielipiteensä salassa? Kirjailijat saavat minun puolestani kirjoittaa nimimerkillä fiktioitaan niin paljon kuin haluaa. Minulla ei ole tarvetta paljastaa kenenkään henkilöllisyyksiä.

Siitä en ole varma, että onko turvallista sanoa omalla nimellään mielipiteensä ja puoluekantansa.

Uutisvahdilla ei ole puoluekantaa. Uutisvahti äänestää sitä, mikä on mielestään oikein ja oikeudenmukaista.

Uutisvahti on vaan yhteiskunta- ja mediahuomioitsija ja pehmonpuoleinen kaunakolumnisti. Jos teksteissä on virheitä ja historiaa tulkitaan väärin, niin tulkaa korjaamaan. Ei täällä sensuroida.

Hymyillään kun tavataan. Historia paljastuu kun paljastetaan. Jos joku viitsii sen tehdä. Sosiaalidemokraatit olivat takinkääntäjiä.

Nyt varmaan on edessä uusi takinkääntäminen, kun on Amerikassakin sosialistiksi ilmoittautunut presidenttiehdokkaaksi pyrkijä.

Tämä on senaattori Bernie Sanders. Hän ilmoitti olevansa sosialisti ja demokraatti. Tämän voi pohjoismaisittain lukea sosiaalidemokraatiksi. Sanders on kehunut Tanskan oloja malliksi amerikkalaisille.

Ei hänestä tule presidenttiä. Mutta linjaa hakevat monet näinä epävarmoina aikoina. Kyllä Lipponenkin kritiikin kestää. Sehän oli vaan bisnestä, ei mitään henkilökohtaista.

Niinkuin mafian puolustelu on aina ollut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti