20.2.2014

Korean demokraattinen kansantasavalta

Että mitä? Tässä kisojen huumassa tuli katseltua tuolta CNN:ltä video Pohjois-Korean upeasta hiihtokeskuksesta. Siinä kerrotaan, että Seoulin olympialaisten aikaan maa oli halunnut osallistua kisojen järjestelyyn. Nyt uumoillaan, että haluavat kenties osan 2018 talviolympialaisista.

Miten tämä tapahtuisi? Kun nimittäin siellä käyvät ihmiset otetaan kiinni ja heillä kiristetään etuuksia. Pitäisi tapahtua paljonkin, ennen tuota.

Tänään on päivän aiheena pohjoisen ja etelän sukulaistapaamiset. Siellä itketään omaisia, joita ei ole kuuteenkymmeneen vuoteen tavattu. Tapahtumasta on videota ja huomio kiintyy noihin asuihin, joita pohjoisen asukkailla on päällään. Sanotaan niitä vaikka propaganda asuiksi. Niitä näkyy pohjois-Korean propagandafilmeillä.

Vielä tuosta hiihtokeskusvideosta sen verran, että siellä on sellaisia luksuslaitteita esillä, mitkä ovat kauppasaarron alaisia. Jotenkin ne pääsevät maahan. Taitaa olla niitä ahneita kauppiaita, jotka tekevät mitä vaan muutaman setelin ansaitakseen.

Ei siellä mäessä paljon laskettelijoita näkynyt. Jokin ryhmä oli siinä hiihdonopettajan ohjauksessa, joiden sanottiin kuuluvan maan eliittiin.

Antaisivat ihmisille sukset ja vaatteet, niin voisivathan ne lasketella siellä, mitä sitä tyhjänä pitämään?

-----

Kiovan mellakat ovat suurin uutisaihe tänään. Tulitauko ei pitänyt ja entistä enemmän ihmisiä on kuollut. Poliiseja on otettu vangiksi. Siitä ei ole näkynyt mitään tietoa, että keitä nämä kapinalliset ovat. Ja se ihmetyttää, että millä muskeleilla maan presidentti aikoo pysyä vallassa tämän kaiken jälkeen.

-----

Kisoja tarkkaillaan edelleen. Perjantain Ruotsi-matsi pelottaa...


PS Googlella piti katsoa, että mikä Pohjois-Korean virallinen nimi on. Se on Korean demokraattinen kansantasavalta.

Juu, niinpä niin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti