5.12.2013

Aaton ajatuksia

Joku on laskenut puolestani, että Suomi täyttää 96 vuotta. Onnea Rakas Isänmaa!

Mietin tässä että meillä on pidetty puolustustahtoa yllä katselemalla Tuntematonta sotilasta joka kerta, mitä joku maahanmuuttaja on ihmetellyt, että miksi. Tuo sota oli suuri trauma. Siksi vaan. Ei niitä uhreja noin vain aiota unohtaa.

Talvisota merkitsi toista itsenäisyyttä maallemme. Tilanne oli sellainen ensimmäisen kanssa, että se oli Vasili Iljits Lenin, joka päätti sen Suomelle suoda. Ja toisen itsenäisyyden kanssa karjalaisille oli se, että Stalin ei huolinut suomalaisia valtaamilleen maille, vaan tömmyytti heidät länteen. Paasikivi olisi jättänyt karjalaiset sinne rajan taakse. Tätä minun on vaikea antaa anteeksi.

No, tuo evakuointi oli kyllä mestarisuoritus sitten kaikenkaikkiaan, kunhan Paasikivi alkoi töihin pian Stalinin käskettyä.

Niin, kyllä Itsenäisyyspäivä ansaitsee vakavat tunteet, joita voivat jotkut bileet vähän häiritä. Linnan juhlista on tullut melkoinen imago päivälle. Sinne on pyrkyreillä pyrkyä, kun koko maa niitä katselee.

No, mehän teemme täällä huomioitamme Tampereen juhlista huomenna. Miksiköhän Tampereella? No, siellä on vielä se museokin. Hmmm...

Joku voi ärsyyntyä tästä historian kirjoituksestamme. Näin se nyt kuitenkin meni. Että olkoon tässä vähän liennytystä kaikelle vastakkainasettelulle. Sodan jälkeenhän oli kovaa kädenvääntöä siihen asti, kunnes Taivaan Isä päätti vapauttaa Venäjän kansan kommunismin ikeestä. Ja Suomen suuresta uhkasta.

Tähän ei kylmä sota pystynyt, eikä olisi kuumakaan sota pystynyt, jos sellaiseen olisivat hulluuksissaan maailman johtajat ryhtyneet. Vaan ylpeä Neuvostoliitto sortui rahan puutteeseen ja pitkiin leipäjonoihin.

En minä tässä yritä vähätellä Talvisodan uljasta mainetta. Se oli kova koettelemus ja sitä on muisteltava joka itsenäisyyspäivä ja muulloinkin, kun on sellaisella tuulella.

Talvisota tunnetaan maailmalla, kun vastassamme olivat Stalinin kanssa liittoutuneet maat, joista Englanti julisti sodan Suomelle peräti.

No, aika on kullannut vähän muistoja ja totuus on tullut julki. Vaikka kyllä sitä vielä pitäisi tuoda esille enemmän. Jotenkin Stalinin uhrit eivät ole saaneet sitä huomiota, mikä olisi tarvittu. Kun toisen maailmansodan lopputulos oli sitten hiukan nolo länsiliittoutuneille Neuvostoliiton orjuuttaessa puolet Eurooppaa.

Huomiseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti