4.11.2013

Vaarallinen turvallisuus

Google käy kampanjaa, jossa yrittää todistella tarkoitusperiään nettiturvallisuuden ja käyttäjän yksityisyyden suojaamiseksi. Firma on tehnyt valituksen vakoiluviranomaiselle ja presidentille ja kenelle vielä siitä, että heitä itseään on vakoiltu. En vieläkään ruvennut lukemaan Googlen selostuksia, mitkä ovat liian pitkiä ja oletan olevan propagandistisia kaiken viime aikaisen valossa.

Nyt tulee vaan tässä mieleen semmoinen asia, että kuka on parempi näissä vakoiluasioissa oikein? Onko totta, että viranomainen osaa paremmin kuin maailman johtava korporaatio, joka on erikoistunut internetin ja muun teleliikenteen  ja maailman kuvaamiseen avaruudesta käsin, sun muihin asioihin?

Mistä pääsemme BBC:n uutiseen, että Lockheed Martin on kehittämässä miehittämätöntä vakoilukonetta, joka kulkee viisi kertaa ääntä nopeammin ja on mahdoton suuren nopeutensa vuoksi vastustajan tavottaa. Sen voi myös varustaa aseilla. Sen pitäisi olla käyttökelpoinen vuonn 2030. Mitä asiaa ihmettelen, kun luulisi että tuohon mennessä on jo teknologia loikkinut monet kerrat eteenpäin, että ehtiikö näitä valmistaa niin nopeasti, kun mitä tiede etenee?

No, tämän koneen asiakkaana on viranomainen. Eikä muita asiakkaita ole ainakaan nyt näkyvissä. Ellei sitten muiden maiden viranomaisia, joille sitä ei varmaan myydä.

Että voimme tulla siihen tulokseen, että näiden huippufirmojen asiakas on viranomainen, joka oppii näiltä ja sitten käyttää taitojaan ja kykyjään näiden firmojen vakoilemiseen. Mikä sitten taas toisaalta on riski, kun vakoilemista vakoillaan ja tietoa vuotaa ties minne.

Ainut uskottava vastustaja vakoilun alalla, joihin kohdistuvasta vakoilusta on hyötyä, on edelleenkin terroria harjoittavat porukat ja taleban, joka ei pysty nousemaan teknologian alalla. Ja näin voisi olla hyvä, mutta kun meillä muilla ei ole mitään tekemistä niiden kanssa, niin miksi meidät sotketaan tähän vakoiluun mukaan? Se  vaan vielä, että noita roistoja ei oikein tekniikalla tavoteta, kun niillä itsellä ei sitä ole, että sekin voi olla paradoksi.

Hohhoijaa. Tietoa tihkuu niin hitaasti, ettei suuri yleisö pysy kiinnostuneena ja asiat jäävät selvittämättä. Mediat eivät tartu uutisiin sellaisella otteella, että niistä tulisi selkoa sen enempää. CNN:kin uutisoi päiväsaikaan näistä television kautta kotien vakoilemisista, ja se lopahti siihen.

CBS ei ole uutisoinut mitään, vaikka on taatusti asioista tietoinen. Siellä vaan toimittajat jahkailevat kaikenlaisia höpötyksiä. Kuten eilisessä 60 minutes -ohjelmassakin oli aiheena Guantanamo Bayn tuleva oikeudenkäynti, jota verrataan Nyrnbergin oikeudenkäynteihin maailmasodan lopussa. (umlautia ei nyt löydä). Tämä on kaikki ihan hyvää, mutta ihmisten oikeuksia ei valvo kukaan. Ja toisena aiheena oli luksusautovalmistajan ihmettely ja kolmantena jotain jalkapalloasiaa.

Tämmöisiä aiheita ei pitäisi kehdata esittää näin huolestuttavina aikoina, kun pitäisi vahtia, etteivät roistot pääse vakoilemaan virallisten vakoilijoiden siivellä yksityisten ihmisten turvallisuutta uhaten ja kiusaa tehden.

Loppupäätelmänä tähän laitetaan, että kun yksityiset firmat tuottavat vakoilukeinot viranomaisille, siinä käy niinkuin asetuotannonkin kanssa, että niitä myydään sitten yksityisillekin. Ja näin voivat maiden johtajatkin ja toimittajat päästä vakoiltavien joukkoihin. Nörttirikollisia palkataan viranomaisten toimesta töihin. Miten niiden työetiikan kuvitellaan siitä kohoavan?

Ei muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti