7.11.2013

Kriitikon ajatustenjuoksuja

Google-uutisista löytyy kaikkein moninaisemmat uutispoiminnot. Siellä oli tänään mm. Time-lehden sivuille linkki, jossa esiteltiin koiraa, joka tuntee 1000 sanaa. Oli oikein video NBC:n Today-ohjelmasta, missä oli näyte tuon koiran kyvyistä.

Ajatus itsessään on kiehtova, että koira omaa yhtä paljon sanastoa kuin pieni lapsi, mutta sitten muistui mieleen, että jo vuosia sitten siskonpojan koira osasi hakea toisesta huoneesta erilaisia nimettyjä leluja pyydettäessä.

Tuon ohjelman koiraa tutkitaan kovasti ihmeenä. Taitaa olla vaan niin - kriitikoita kun ollaan - että koirat ovat vielä paljon viisaampia kuin luullaankaan.

No mitäs vielä? Belgian eronnut kuningas ei kuulemma tule toimeen pikkasen vajaalla miljoonalla vuodessa. Tässä tilanteessa voisi häntä opastaa, miten saa euron venymään. Kiva uutinen kuitenkin.

Los Angelesin kaupunki haluaa supernopean internetin. Että ei kai viimeaikaiset asiat ole haitanneet internetin voittokulkua, vai onko niin, että nopeus suojaa urkinnalta, tiedä häntä.

Tuossa mietityttää aina kun Oraclen Java yrittää päivittää koneellani ohjelmaansa, että pitäisikö se hyväksyä vai ei ja miten se on alkanut muutenkaan tuon systeemin, että aina tulee päivitysehdotus.

Täällä ollaan internetin rivikäyttäjiä ja tuntuu siltä, että pitäisi tietää paljon enemmän, mutta auttaako mikään? Kunhan vaan ei lakkaa toimimasta. 90-luvulla meni muutama kone jumiin niin, ettei niitä enää koskaan saanut auki. Sinne jäi kaikki tiedostot ja ohjelmat.

Maailman suurista uutisista ei nyt tule mieleen mitään. Sveitsissähän ne jahkailevat Iranin sekä Syyrian asioita. Jahkailkoon vaan rauhassa, ei meillä riitä kiinnostusta niitä seurata.

Ai niin, sellainen otsikko näkyi jossain, että Dick Cheney on sitä mieltä, että Iranin suhteen tulee vielä sotilaallinen interventio tarpeelliseksi. Voihan sitä taas yrittää, mutta montako kertaa sitä pitää epäonnistua, että huomaa, ettei niillä asioita korjata välttämättä?

Paitsi, että voihan jokin täsmätoimi estää ydinaseen kehittämisen. Maailma ei tarvitse uusia ydinasevaltioita.

Hyvän ja pahan taistelusta on todisteita maailmassa. Sanotaan, että yhden hyvä on toisen paha. Ei se näin ole. Pitäisi vaan pitää se raja, että tässä loppuvat sinun oikeutesi, jossa minun alkavat. Ja kaikilla samat oikeudet, paitsi niillä, jotka ovat menettäneet luottamuksen ja kuuluvat sinne maailman 'vankikastiin' rajoitetuin oikeuksin. Eli ne, jotka ovat astuneet toisten oikeuksia polkemaan. Omien kansalaisten kohtelu on tässä hyvä kriteeri.

Ei tuo nyt ollut tyhjentävä filosofinen esitys, mutta olkoon mikä on. Voi siitä laittaa ajatuksia tänne perään. Ne olisivat suurta herkkua.

Auktoriteettienkin pitää todistaa oikeudenmukaisuutensa. Siihen tarvitaan vapaa lehdistö, mistä syystä Yhdysvallat on maailman supervalta, kun onhan heillä kaikkein vapain lehdistö. Vaikka nykyään se ei ole purrut enää niin hyvin kuin oli ennen tapana.

PS Tuossa postissa näkyi uutinen New York Timesissa, että CIA maksaa teleoperaattori AT&T:lle tiedoista.
Kuinka telekäyttäjä voisi olla vakoiluviranomaisen puolella, kun ne ovat epäluuloisia toisiaan kohtaan ja paranoideja itse?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti